The Reader

Saturday, May 26

C to the U to the T to the I


     Assalamualaikum dan Hello uolsss!

Setelah beberapa bulan menyepi, akhirnya saya kembali untuk meng'update' blog saya ini. Jangan risau, saya tidak apa-apa cuma saya tak tahu nak mula dari mana? Saya juga tak tahu nak cerita pasal apa. Title "CUTI" , tapi idea tak ada. Kosong. Seperti lagu Najwa latif ( ececehh ).

Cuti sekolah dah bermula dan saya masih terkapai-kapai nak buat apa dulu? Tengok tv? Baca buku? Online? Jalan-jalan? atau STUDY- perkara terakhir yang saya nak buat. Hahaha. dan Idea saya telah hilang sebab tertengok gambar "sungha jung" . Dia sangat awesome! pandai main gitar waktu kecil lagi tiba-tiba rasa nak kahwin dengan dia. Maaf saya keluar topik sebentar sebab idea saya terbang bersama angin yang meniup dengan mendayu-dayu ( mendayu-dayu?) 

Kembali ke topik yang utama. Cuti dah bermula dan sepatutnya saya bersorak kegembiraan tapi saya rasa sebaliknya pula. Debaran menunggu keputusan exam sem 1. Debaran nak menanti SPM yang hanya tinggal 162 hari lagi. Ya ALLAH tahun ni, rasa cepat je waktu berjalan kan? Dan budak yang tengah menaip ni belum siap sedia lagi nak SPM, kerja dia- online,menonton,belajar main gitar. Harap-harap cuti ni dapat pick-up semua subjek. Wish me all the best!

Dan sebelum cuti kami semua pakat balik petang dan buang masa. Haha. Saya apalagi berhabis belajar main gitar walaupun tak terer dan jari terasa sakit sampai sekarang-still learning :P .  Tapi someday~ Saya semakin merasa kan yang idea saya semakin menghilang ditelan waktu.*amboi* Tapi jangang risau blog ini akan rajin di'update' bergantung kepada kerajinan si penaip. Hehe. Gambar di bawah gambar yang di ambil sebelum cuti.


Gambar ini akan menjadi 'kenangan' buat saya di tahu hadapan.




 Cukuplah sampai disini. Ada masa saya update. *peace*

ps :: thanx reading & blogwalking 

22 comments:

  1. Goodluck untuk SPM! Fatin pon nak SPM jugak, hihihi. Btw, this year is the last and long-lasting memoirs ever <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. thanx.. gud luck juga buat fatin.. buat yg terbaik k.. Kenangan yg terakhir.. T^T

      Delete
  2. slmt bercuti & gud luck 4 SPM dik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy holiday.. thanx i do my best.. :D

      Delete
  3. .pejam2 celik2 dah tak lama dah SPM tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah,, tu yg bikin seram.. huhu. just wish me luck.. >.<

      Delete
  4. tahun depan tinggal kenangan? maknanya tahun depan dah habis sekolah lah ye???hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tertinggal huruf 'n'. mksdnya thun dpn tak sekolah dah. tahun ni last. nak amik SPM :d

      Delete
  5. Replies
    1. hehe. happy holiday too.. thanx :3

      Delete
  6. rindu zaman skola la plak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman sekolah bestt. terbaik <3

      Delete
  7. As salam Marniey,
    Cuti utk pelajar2 bakal hadapi exam SPM ni bkn cuti yg btl2 cuti..

    Semoga Marniey lulus dgn cemerlang dlm exam SPM nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. InsyaALLAH akan buat yang terbaik. Terima kasih.. hehe :D

      Delete
  8. gud luck ya..belajar rajin2 ya..:)

    ReplyDelete
  9. peace yoww!! selamat ber SPM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. peace yaw~~ ok, thanx. wish me all the best~

      Delete
  10. selamat bercuti.jgn lupa homework yea..heeeee

    ReplyDelete