The Reader

Friday, May 27

Bubye Sekolah ku...

Assalamualaikum

Akhirnya, tiba juga hari yang aku nanti-nantikan. Hari cuti. Yeaaah! Esok, tak payahlah bangun awal pagi nak mandi. Esok, tak payahlah juga tunggu 'bas sekolah' yang selalu lambat dan esok, tak payah fikir pasal sekolah. Hatiku tenang dan damai buat masa nie. Tadi, kertas terakhir "Mathematics", 'jantung hati aku. Kira boleh lah susahnya. Tapi dah usaha, dah buat kita tunggu jew nanti keputusannya macam mana? Belajar santai, keputusan pun santai juga.. Hohohoh..





Esok dah mula cuti penggal pertama. Tapi kan yang tak syoknya 2 minggu jew cuti. Ini tidak adil sebab tahun lalu cuti 3 minggu. Apa kes ni? Amboi, aku bab "cuti-cuti" nie no.1.. Hehehehe.. Aku bukannya apa, tapi kalau 'cuti' nie aku memang suka gila. Gua cakap ma lu. =.=`. Tapi yang tak best kalau cuti nie, mula lah rindu dengan kawan. Guru. Sekolah. Kalau boleh nak tinggal jew dekat sekolah tu. Hehehe. Tapi bila rindu lah. Bila dah muak, jemu mula nak bermalas-malas ke sekolah. Dalan otak nak cuti je. Betul tak?

Tapi, alhamdulillah. Sebab buat masa sekarang aku belum "rindu" lagi kat sekolah aku. Hahahaha.. Jahat sungguh aku nie. =.=`. Mungkin cuti kali nie cuti yang paling bermakna kut. Sebab banyak dah perancangan yang telah dibuat. Siap buat list lagi. Hahahaha. Tapi tengok jew nanti sebab -kita merancang tuhan yang menentukan- .Kan? Kan?

Lusa, dah mula dah perancangan aku tu. Kalau difikir dengan logik memang tak boleh selesaikan semua 'perkara yang nak dibuat' dalam 2 minggu. Tunggu dan lihat jew macam mana nanti. 

Rasa nya, tak ada kata-kata lagi yang aku nak tulis.. Ewah. Lagi pun tangan dah penat manaip-naip. Al-maklumlah kan tak biasa. Adeh.. Wait for the next entry.. Sebelum aku terlupa, "TERIMA KASIH" sangat-sangat kat korang sebab sudi follow blog picisan aku ini. Thanx ya.. Insya-ALLAH, aku akan 'percantikkan', 'perindahkan' lagi blog aku nie. Thanx sesangat. Arigato !


Lagi satu,aku pasti akan rindu mereka yang diatas nie.. I love you "GIRL" ;)
Rindu setengah mati! Bila cuti, jangan nakal-nakal tahu. Ingat kat aku selalu. Padahal aku yang selalu lupa kat korang. Hehehehe. *jangan terharu sangat, :P
(Dari kiri : Ena, Lyea, Effi, Omek, Masna, Fiena)


Salam Sayang


4 comments:

  1. selamat bercuti!
    cuti2 juge, homework siapkan juge ^^

    ReplyDelete
  2. cikgu baik, sebab tak bagi 'home work' :P

    ReplyDelete