The Reader

Wednesday, June 5

First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata

Assalamualaikum & Hai.

Saya kena tag oleh Kak Nana Liena untuk join segmen ni. Eksaited sangat sebab dah lama takda yg sudi nak tag kalau ada giveaway/segmen. Hehehe. :P Segmen kali ni menarik sangat. Kena post queto. Bila bab-bab macam ni mmg suka sangat. Klik Banner kalau nak join.



Quote saya adalah ...

*drumroll*











Aisesehh, English gitu.


Sebenarnya quote ni ada sejarah dia yang tersendiri. Jumpa kat dalam novel "Cinta Ain Naquila" pada tahun 2010. Novel tu adalah novel pertama yang saya beli jadi beri impak kat dalam diri.
Sebab kekadang tu, bila macam dah terlambat dah nak buat, terus ingat kata-kata ni. Ya lah, dah lah terlambat pastu taknak buat pula.

Contoh nya, homework. Dulu, saya selalu lupa ckg ada bg homework tak buat langsung tp kwn ada bg tahu last minute saya anggap dah terlambat nak buat. Padahal malam tu boleh buat kan. Hehehe.
Jadi bagi saya jangan pernah kata dah terlambat sangat. Walau lambat sekali pun, sekurang-kurang nya cuba lah sikit. Ala,sikit je pun. Tapi lebih baik banyak kan? :P

Oleh itu, tanam kan dalam diri, "Walau pun dah kira lambat sangat yang penting aku ada buat".

7 comments:

  1. bunch of thanks for joining ^^
    nice quote :)

    ReplyDelete
  2. betul tu. Biar lambat, asal selamat! nice.:)
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  3. dtg singgah sini dari segmen yang sama :))
    http://edaeri.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  4. assalam...ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu... follow sekali..dan join segmen ayu juga ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  5. nice :)
    anis dri segmen yg smaa

    http://chenta-spanarskru.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  6. good luck.moga ada rezeki terpilih sbgai pemenang :)

    ReplyDelete